Backup
Er zijn veel verschillende manieren van backup. Het ene bedrijf gebruikt tape backup, het andere bedrijf kiest voor een uitwijkoplossing en weer een ander bedrijf schrijft alle data weg naar bijvoorbeeld een externe harde schijf. Alle backupoplossingen hebben hun voor en nadelen.

Uitwijk is een goede oplossing, maar wellicht voor kleinere bedrijven wat minder interessant gezien het kostenplaatje. Bij tapebackup is het belangrijk dat de verantwoordelijke persoon iedere dag de tapes wisselt en deze op een veilige plaats bewaard. Dit gaat vrijwel altijd goed, maar wat als deze persoon, om welke reden dan ook, afwezig is? Dit kan grote risico's met zich meenemen. Verder kunnen tapes beschadigen, kwijtraken, of zelfs gestolen worden.

Door de backupoplossing die WvW Automatisering u biedt behoren de bovenstaande risico's tot het verleden. Het is mogelijk om wekelijks, of zelfs dagelijks, uw data op te slaan in het datacenter van WvW. Iedere nacht wordt de data overgehaald en is er wat aan de hand, dan kan de data op ieder gewenst moment weer opgevraagd worden uit het datacenter. Deze oplossing kan natuurlijk ook als extra zekerheid ingeregeld worden bovenop uw huidige backupprocedure.